Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g571g342kcal8.6g74.2g0.6g5.1g
Voi 86g621kcal1g0.3g69.6g0g
Sipuli (kuorittu)57g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen228g75kcal7.5g11.2g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 86g283kcal1.7g2.6g30g0g
Vehnäjauho puolikarkea 111g382kcal11.3g77.9g1.3g3.9g
Suola, annos 3g2.9g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 23g25kcal1.8g3.7g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2328g3486kcal65.2g345.2g203.4g21g
Valittu annoskoko1164g1743kcal32.6g172.6g101.7g10.5g
Annoskoko puolitettuna582g872kcal16.3g86.3g50.9g5.3g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258