Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 150g1063kcal1.1g0.6g119.7g0g
Sokeri 212g861kcal0g211.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu271g342kcal29.9g0.8g24.4g0g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g399g1397kcal14g323.3g4g12g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10g40kcal0g9.9g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 100g123kcal4g4.3g10g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 12g44kcal2.2g1.3g2.6g3.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2328g7775kcal103.4g1111.6g321.4g31.2g
Valittu annoskoko1164g3887kcal51.7g555.8g160.7g15.6g
Annoskoko puolitettuna582g1944kcal25.9g277.9g80.4g7.8g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.7g13.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822