Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)175g47kcal2.3g8.4g0.4g3g
Valkosipuli 88g95kcal6.9g14.3g0.5g1.8g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g24g209kcal0g0g23.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 35g120kcal3.6g24.5g0.4g1.2g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g88g245kcal16.7g0g19.3g0g
Timjami 2.6g7.4kcal0.2g0.7g0.2g1g
Persilja 53g14kcal0.7g0.6g0.1g4.2g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g701g841kcal17.5g42.1g63.1g10.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2331g3160kcal95.8g181.2g215.4g43.4g
Valittu annoskoko1166g1580kcal47.9g90.6g107.7g21.7g
Annoskoko puolitettuna583g790kcal24g45.3g53.9g10.9g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122