Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g53g168kcal12.1g27.8g0.8g0g
Mung-papu, gogreen53g182kcal12.6g32.9g0.6g8.6g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g53g168kcal12.1g27.3g0.8g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g150g185kcal4.5g39g1.2g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g150g80kcal8.6g8g1.5g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g169g46kcal2.2g8.1g0.3g2.9g
Paprika, punainen225g58kcal2g10.4g0.9g4.5g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g15g3kcal0g1g0g0g
Ruokosokeri7.5g31kcal0g7.5g0g0g
Oliiviöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g34g8.4kcal0.1g2.8g0g0.1g
Valkosipuli 6g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Inkivääri, tuore, silputtu6g4.8kcal0.1g1.1g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 225g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2335g2277kcal109.6g333.8g57.2g32.6g
Valittu annoskoko1168g1139kcal54.8g166.9g28.6g16.3g
Annoskoko puolitettuna584g569kcal27.4g83.5g14.3g8.2g
Arvot/100g100g98kcal4.7g14.3g2.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=422060