Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi320g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 32g24kcal4.2g0.4g0.1g2.2g
Suola, annos 3g6.4g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma10g31kcal0g7.1g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)256g819kcal35.3g148.5g8.2g32g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g512g1792kcal65g355.8g10.2g16.9g
Voi, 1 tl, 5 g32g234kcal0.3g0.3g25.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2336g5799kcal209.6g1024.2g88.2g102.2g
Valittu annoskoko1168g2899kcal104.8g512.1g44.1g51.1g
Annoskoko puolitettuna584g1450kcal52.4g256.1g22.1g25.6g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143577