Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 482g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 32g97kcal0g23.8g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1.6g5.8kcal0.7g0.6g0.1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 353g1074kcal30.9g195.7g6.7g49.1g
Vehnäjauho puolikarkea 209g716kcal21.3g146.2g2.5g7.3g
Auringonkukansiemen 80g477kcal18.5g10.1g39.7g4.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2336g4740kcal142.8g752.8g98g122.4g
Valittu annoskoko1168g2370kcal71.4g376.4g49g61.2g
Annoskoko puolitettuna584g1185kcal35.7g188.2g24.5g30.6g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525