Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow160g878kcal1.4g1.4g95.8g0g
Kananmuna kuoreton 88g125kcal11g0.3g9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 156g534kcal15.9g109g1.9g5.4g
Leivinjauhe 8g14kcal0.4g3g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 319g114kcal0.5g22.7g0.3g6.4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6.4g26kcal0g6.3g0g0g
Omenasose makeuttamaton 72g54kcal0.2g12.2g0.1g1.1g
Margariini, 60%, Rainbow80g439kcal0.7g0.7g47.9g0g
Sokeri 136g551kcal0g135.6g0g0g
Ruishiutale 144g425kcal12.6g74.7g3.6g20g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2336g6320kcal85.4g731.8g317.2g65.8g
Valittu annoskoko1168g3160kcal42.7g365.9g158.6g32.9g
Annoskoko puolitettuna584g1580kcal21.4g183g79.3g16.5g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324