Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow1367g7519kcal12.3g12.3g820.2g0g
Kananmuna kuoreton 752g1073kcal94g2.3g77.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1333g4573kcal135.8g933g16g46.7g
Leivinjauhe 68g120kcal3.6g25.8g0g0.3g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 2734g973kcal4.4g194.4g2.5g54.7g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g55g219kcal0g54.1g0g0g
Omenasose makeuttamaton 615g464kcal1.8g104.6g0.6g9.4g
Margariini, 60%, Rainbow684g3759kcal6.2g6.2g410.1g0g
Sokeri 1162g4717kcal0g1160.8g0g0g
Ruishiutale 1230g3636kcal107.7g639.8g30.8g171g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g54105kcal731.6g6266.6g2714.6g564.2g
Valittu annoskoko10000g27052kcal365.8g3133.3g1357.3g282.1g
Annoskoko puolitettuna5000g13526kcal182.9g1566.7g678.7g141.1g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324