Karppiunelmat

Uuni 150 astetta.

Sekoita makeutusaine ja voi ilmavaksi.

Lisää joukoon öljy ja vatkaa kuohkeaksi.

Lisää kaikki kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.

Jos annat taikinan levätä jonkin aikaa jääkaapissa, jolloin siitä tulee "leivottavampaa", voit esim.

pyöritellä palloiksi, mutta ei ole pakollista.

Nostele lusikalla paperin päälle uunipellille (näistä tulee lastumaisia, joten pellille mahtuu esim. 4x4).

Paista uunin keskiosassa n. 15 min.
Huom, alkuperäisessä ohjeessa käytetty 1 dl sukrinia, kokeilin niin, että on karppisokeria sen verran, että vatkautuu, ja sitten n. 1 tl cologrania lisäksi.

Öljynä voi käyttää mitä tahansa, ja sen oikea kokonaismäärä on 0,5 dl, mulle sattui tässä pikku virhe, ja siksipä pikkuleivistä ei tullut ihan rapeita vaan vähän pehmeitä :)

Reseptistä tulee n. 32 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Tarina67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 22g156kcal0.3g0.1g17.4g0g
Karppisokeri, erytrioli (Yesdeli), annos 10g22g0kcal0g0g0g0g
Makeutusaine cologran 100g 1 rkl (1g)0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Seesamiöljy, Amoy13g116kcal0g0g12.8g0g
Mantelijauhe (Mauste sallinen), annos 10g22g125kcal4.7g4.3g10.9g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g14g44kcal2.4g7.7g0.4g1.9g
Leivinjauhe 1.4g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.3g9kcal0g2.3g0g0g
Hunaja 8.6g28kcal0g6.9g0g0g
Oliiviöljy 13g114kcal0g0g12.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana234g1190kcal15g44.2g108.8g3.8g
Valittu annoskoko117g595kcal7.5g22.1g54.4g1.9g
Annoskoko puolitettuna59g298kcal3.8g11.1g27.2g1g
Arvot/100g100g508kcal6.4g18.9g46.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301579