Rukiiton täysjyväleipä

Sekoita ainekset lämpimään veteen.

Vähennä jauhoja jos haluat löysän taikinan.

Anna kohota.

LEIvo leipäset käsin tai löysasta takinast voit nostella lusikalla.

Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja ja painele mataliksi leipäsiksi.

Anna kohota.

Pistele haarukalla ja paista 225/15-20 min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 117 grammaa

Elisademir

Elisademir sanoi...

Jos olet allerginen rukiille, tämä voi olla mahdollisuutesi. Tosin kuidun määrä ei kovin korkealle nouse

perjantai 30.03.2012 klo 13:43

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi39g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemeniä (Pellavainen), annos 10g4.2g19kcal0.8g0g1.7g1.1g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g4.2g24kcal1g0.8g2.1g0.3g
Siirappi 3.9g12kcal0g2.9g0g0g
Hiiva, 50g1.4g0.8kcal0.2g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale14g47kcal1.9g7.8g0.9g0.6g
Grahamjauho 39g128kcal4.1g23.6g0.9g3.9g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl11g38kcal1.6g7.1g0.3g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana234g537kcal19.2g84.4g11.8g13g
Valittu annoskoko117g268kcal9.6g42.2g5.9g6.5g
Annoskoko puolitettuna59g134kcal4.8g21.1g3g3.3g
Arvot/100g100g229kcal8.2g36g5g5.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=283286