Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen35g11kcal0.1g2.2g0.1g0.5g
Luumu kivetön, kuivattu 15g30kcal0.6g5.5g0.1g1.3g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala12g38kcal1.8g6.9g0.3g1.2g
Vehnäjauho puolikarkea 10g33kcal1g6.7g0.1g0.3g
Ruokasooda 1.3g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g4.7g28kcal1.1g0.3g2.5g0g
Ruokosokeri18g72kcal0g17.6g0g0g
Neilikka, annos 4g0.3g1.1kcal0g0.2g0g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g0.3g1kcal0g0.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.3g1.1kcal0g0.2g0g0g
Piimä AB Acidophilus Valio12g6.2kcal0.4g0.5g0.3g0g
Rypsiöljy 11g93kcal0g0g10.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana235g626kcal10g80.6g28g6.6g
Valittu annoskoko117g313kcal5g40.3g14g3.3g
Annoskoko puolitettuna59g157kcal2.5g20.2g7g1.7g
Arvot/100g100g267kcal4.3g34.4g11.9g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082