Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 3.8g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Palsternakka 1.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Nauris 5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Lohifilee 30g59kcal5.6g0g4g0g
Tilli, tuore 1g0.3kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g0.8g1.7kcal0.1g0.1g0.1g0g
Sipulikuutiot Apetit5g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g5g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 15g50kcal0.3g0.5g5.3g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana235g232kcal12.6g2.8g18.8g0.6g
Valittu annoskoko118g116kcal6.3g1.4g9.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna59g58kcal3.2g0.7g4.7g0.2g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.2g8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104981