Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot7.4g21kcal1g0.1g1.9g0g
Sipuli (kuorittu)14g3.8kcal0.2g0.7g0g0.2g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g7g2.1kcal0.1g0.3g0g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa42g59kcal11.7g0g1.1g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 11g41kcal0.2g0.2g4.4g0g
Crowmoor siideri35g14kcal0g1.4g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)1.1g7.6kcal0g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana235g299kcal26.4g5.4g16.4g0.4g
Valittu annoskoko118g149kcal13.2g2.7g8.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna59g75kcal6.6g1.4g4.1g0.1g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.3g7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=82542