Rukiiton täysjyväleipä

Sekoita ainekset lämpimään veteen.

Vähennä jauhoja jos haluat löysän taikinan.

Anna kohota.

LEIvo leipäset käsin tai löysasta takinast voit nostella lusikalla.

Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja ja painele mataliksi leipäsiksi.

Anna kohota.

Pistele haarukalla ja paista 225/15-20 min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 117 grammaa

Elisademir

Elisademir sanoi...

Jos olet allerginen rukiille, tämä voi olla mahdollisuutesi. Tosin kuidun määrä ei kovin korkealle nouse

perjantai 30.03.2012 klo 13:43

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi390g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemeniä (Pellavainen), annos 10g42g192kcal8.3g0.4g17.5g11g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g42g238kcal9.5g8.1g20.7g2.5g
Siirappi 39g117kcal0g28.9g0g0g
Hiiva, 50g14g8.5kcal1.8g0.2g0.1g0g
Suola, annos 3g4.2g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale139g473kcal19.5g77.9g9.3g6.4g
Grahamjauho 390g1277kcal41.1g236.4g8.6g38.6g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl111g378kcal15.6g71.2g3.5g6.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2340g5369kcal191.6g846.2g119.4g129.2g
Valittu annoskoko1170g2685kcal95.8g423.1g59.7g64.6g
Annoskoko puolitettuna585g1342kcal47.9g211.6g29.9g32.3g
Arvot/100g100g230kcal8.2g36.2g5.1g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=283286