Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 95g386kcal0g94.9g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl134g456kcal18.8g85.8g4.2g7.4g
Vehnänalkio, 0,25 dl28g89kcal8.1g9.2g2.3g3.9g
Leivinjauhe 5.6g10kcal0.3g2.1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl56g503kcal0g0g55.9g0g
Rahka, valio168g109kcal16.8g7g0.5g0g
Mustikka metsä- 201g89kcal1g12.9g1.2g6.6g
Kananmuna kuoreton 246g351kcal30.7g0.7g25.2g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 224g77kcal6.8g11.2g0.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g13g54kcal0g13.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2340g4244kcal165g474.2g179g35.8g
Valittu annoskoko1170g2122kcal82.5g237.1g89.5g17.9g
Annoskoko puolitettuna585g1061kcal41.3g118.6g44.8g9g
Arvot/100g100g181kcal7.1g20.3g7.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558