Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen241g1737kcal2.4g2.4g193g0g
Vehnäjauho, sunnuntai241g844kcal28.9g171.3g5.1g7.2g
Luumu kivetön, kuivattu 241g491kcal10.1g90.7g2.1g20.7g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g199g285kcal24.9g0.6g20.5g0g
Sokeri 241g979kcal0g241g0g0g
Leivinjauhe 6g11kcal0.3g2.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2340g8693kcal133.2g1016.6g441.4g55.8g
Valittu annoskoko1170g4347kcal66.6g508.3g220.7g27.9g
Annoskoko puolitettuna585g2173kcal33.3g254.2g110.4g14g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.5g18.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278