Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen181g60kcal6g8.9g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g8g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g109g380kcal1.8g96.5g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g8.1g25kcal0.9g4.9g0.6g2.3g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g109g336kcal18.4g58.6g3.1g14.1g
Vehnäjauho, sunnuntai141g493kcal16.9g100.1g3g4.2g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g217g672kcal36.9g117.1g6.3g28.2g
Voi, normaalisuolainen (Valio)54g390kcal0.4g0.4g43.4g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g181g109kcal18.1g7.8g0.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen72g24kcal2.4g3.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu49g62kcal5.4g0.1g4.4g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka3.6g14kcal0g3.6g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.2g0.5kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl36g209kcal7.6g1.9g18.3g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2341g5550kcal229.6g806.8g159.2g106g
Valittu annoskoko1170g2775kcal114.8g403.4g79.6g53g
Annoskoko puolitettuna585g1388kcal57.4g201.7g39.8g26.5g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183