Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)200g36kcal3.6g3.6g0.6g4g
Sipuli 52g16kcal0.6g2.5g0.1g0.9g
Porkkana 80g26kcal0.5g4.4g0.2g2g
Peruna, vanha, kuorittu 80g61kcal1.5g12.4g0.2g0.8g
Parsakaali brokkoli 80g28kcal3.7g1.6g0.2g2g
Tomaattisose tomaattipyree 28g21kcal1.3g3.6g0.1g0.3g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g8g0.4kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 4g4.3kcal0.3g0.7g0g0.1g
Selleri, annos 50g40g5.6kcal0.4g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2344g397kcal23.8g60g2.8g20.2g
Valittu annoskoko1172g198kcal11.9g30g1.4g10.1g
Annoskoko puolitettuna586g99kcal6g15g0.7g5.1g
Arvot/100g100g17kcal1g2.6g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=211958