Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi5120g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)1707g307kcal30.7g30.7g5.1g34.1g
Sipuli 444g134kcal5.5g21.3g0.9g7.5g
Porkkana 683g223kcal4.2g38g1.4g17.4g
Peruna, vanha, kuorittu 683g520kcal12.8g105.8g1.4g6.8g
Parsakaali brokkoli 683g239kcal31.5g13.3g2g17.1g
Tomaattisose tomaattipyree 239g182kcal10.8g30.8g0.5g2.4g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g68g3.4kcal0.1g0.1g0.3g0g
Valkosipuli 34g37kcal2.7g5.6g0.2g0.7g
Selleri, annos 50g341g48kcal3.4g10.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g3387kcal203.4g511.6g23.6g172g
Valittu annoskoko10000g1694kcal101.7g255.8g11.8g86g
Annoskoko puolitettuna5000g847kcal50.9g127.9g5.9g43g
Arvot/100g100g17kcal1g2.6g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=211958