Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen3975g1312kcal131.2g194.8g0g0g
Vesi954g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)477g129kcal6.2g22.9g1g8.1g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g994g795kcal14.9g66.6g49.7g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 3577g2723kcal67.2g554.5g7.2g35.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g9917kcal439g1677.6g115.8g87.8g
Valittu annoskoko10000g4959kcal219.5g838.8g57.9g43.9g
Annoskoko puolitettuna5000g2479kcal109.8g419.4g29g22g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387324