Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 188g568kcal33.7g91.1g1.9g20.1g
Vesi, vesijohtovesi 751g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Naudanliha keskiarvo 94g143kcal18.1g0g7.9g0g
Sianliha keskiarvo 94g205kcal17.2g0g15.3g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2349g1857kcal139.2g186.6g50.4g41.8g
Valittu annoskoko1175g929kcal69.6g93.3g25.2g20.9g
Annoskoko puolitettuna587g464kcal34.8g46.7g12.6g10.5g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019