Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 2558g982kcal25.6g176.5g5.1g63.9g
Nauris 1279g351kcal12.8g53.7g3.8g24.3g
Punasipuli, kuorittu, 100g725g196kcal9.4g34.8g1.4g12.3g
Valkosipuli 85g92kcal6.7g13.9g0.5g1.8g
Rypsiöljy 239g2111kcal0g0g238.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 4263g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 853g2364kcal17.1g25.6g238.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g12189kcal143.2g609g976.4g204.6g
Valittu annoskoko10000g6095kcal71.6g304.5g488.2g102.3g
Annoskoko puolitettuna5000g3047kcal35.8g152.3g244.1g51.2g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94683