Hirvihöystö

Leikkaa liha pieniksi kuutioksi ja ruskista voin ja öljyn sekoituksessa.

Lisää paloitellut porkkanat, sipulit ja mausteet.

Kaada viini ja lihaliemi joukkoon.

Hauduta kunnes lihat ovat pehmeitä.

Suurusta kylmään veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla.

Mausteeksi olen laittanut riistamaustetta ja laakerinlehden.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Jos oma paino sallii voit lisätä lorauksen kermaa.

Tarjoa keitettyjen perunoiden kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Hehtaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha 702g789kcal148.3g0g21.1g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g246g66kcal3.2g11.8g0.5g4.2g
Porkkana 91g30kcal0.6g5.1g0.2g2.3g
Punaviini 105g74kcal0.3g0.2g0g0g
Mustapippuri 2.3g6.5kcal0.3g0.9g0.1g0.6g
Tomaattipyree (Felix), annos 10g11g12kcal0.5g2.2g0.1g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 4.9g14kcal0.5g0.7g1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 14g48kcal1.4g9.8g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2352g2080kcal310.2g61.4g46.4g15.2g
Valittu annoskoko1176g1040kcal155.1g30.7g23.2g7.6g
Annoskoko puolitettuna588g520kcal77.6g15.4g11.6g3.8g
Arvot/100g100g88kcal13.2g2.6g2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=75890