Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl50g290kcal10.6g2.7g25.3g5.8g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g100g602kcal21.1g6.6g54.2g0g
Hermesetas, annos 5g20g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g401g173kcal39.3g1.6g0.4g0g
Voi 301g2184kcal3.6g1.2g244.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 100g331kcal2g3g35.1g0g
Kahvi mustana 100ml201g6.4kcal0.6g0.6g0.2g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2352g7172kcal154.4g31.4g719.8g11.6g
Valittu annoskoko1176g3586kcal77.2g15.7g359.9g5.8g
Annoskoko puolitettuna588g1793kcal38.6g7.9g180g2.9g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271376