Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)483g155kcal15.9g21.7g0g0g
Hiiva 24g18kcal3.2g0.3g0.1g1.7g
Siirappi 203g612kcal0.2g150.3g0g0g
Vehnälese 29g66kcal3.9g4.5g1.3g10.9g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)116g439kcal13.6g89.3g2.6g16.6g
Suola, annos 3g7.2g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 314g1077kcal32g219.7g3.8g11g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2352g4733kcal137.6g971.6g15.6g80.4g
Valittu annoskoko1176g2367kcal68.8g485.8g7.8g40.2g
Annoskoko puolitettuna588g1183kcal34.4g242.9g3.9g20.1g
Arvot/100g100g201kcal5.9g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=260881