Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g268g161kcal4g34.8g0.3g2.4g
Vesi361g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste93g23kcal0.8g4.5g0.3g2.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.5g3.6kcal0.3g0.6g0g0.1g
Rypsiöljy rainbow2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Sipuli, kokonainen 50g24g6.4kcal0.3g1.1g0g0.2g
Sokeri2.3g10kcal0g2.3g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g280g98kcal2.8g18.2g1.4g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 35g97kcal0.7g1g9.8g0g
Jauheliha, sika-nauta 107g236kcal18.6g0g18.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2352g1319kcal55g125g65.4g10.8g
Valittu annoskoko1176g660kcal27.5g62.5g32.7g5.4g
Annoskoko puolitettuna588g330kcal13.8g31.3g16.4g2.7g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.3g2.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=63188