Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g402g137kcal0.8g28.5g1.2g7.2g
Voi (perinteinen meijerivoi)114g820kcal0.1g0.1g91.1g0g
Sokeri150g609kcal0g149.8g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g172g621kcal22.4g120.7g3.6g6.4g
Leivinjauhe 3.7g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl150g510kcal3g4.5g52.5g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g187g122kcal20.6g7.9g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2358g5648kcal94.2g625.8g298g27.2g
Valittu annoskoko1179g2824kcal47.1g312.9g149g13.6g
Annoskoko puolitettuna590g1412kcal23.6g156.5g74.5g6.8g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574