Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 27g93kcal2.8g19g0.3g0.9g
Sokeri 14g58kcal0g14.2g0g0g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki17g9kcal1.4g0.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g33g28kcal0.4g6.1g0.1g0.6g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 12g84kcal0g0g9.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana236g587kcal12.8g81g22.6g3g
Valittu annoskoko118g294kcal6.4g40.5g11.3g1.5g
Annoskoko puolitettuna59g147kcal3.2g20.3g5.7g0.8g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596