Mustikka-rahkapiirakka

Piirakkapohja: levitä kauramurotaikina.

Vähäsokerinen täyte: Sekoita marjat ja maissitärkkelys (1 rl) ja levitä taikinapohjalle.

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi, myös kanamunat.

Sekoita nyt kaikki aineet keskenään (lisää maissitärkkelystä, sitruuna- tai apelsiinikuorta) ja kaata massa marjojen päälle. 180-200 astetta, noin 35 min.

'kohupiim' on maitorahka 0,1 %
'hapukoor' on smetana 10%

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Kuukiir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauramurotaikina myllynp25g111kcal1.9g11g6.7g1g
Kohupiim (Tere)25g20kcal4g0.9g0g0g
Hapukoor (Tere)1.9g2.2kcal0.1g0.1g0.2g0g
Kanamuna, kuorittu (Kultamuna,hyvänolon omega), annos 60g7.5g10kcal0.9g0g0.7g0g
Maissitärkkelys 1.1g4kcal0g1g0g0g
Sokeri 1.2g5.1kcal0g1.2g0g0g
Kermavaahto, valio6.2g19kcal0.2g0.4g1.8g0g
Mustikka, Pakkasmarja47g16kcal0.2g3g0.3g1.5g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.8g0.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana236g376kcal14.6g35.4g19.4g5g
Valittu annoskoko118g188kcal7.3g17.7g9.7g2.5g
Annoskoko puolitettuna59g94kcal3.7g8.9g4.9g1.3g
Arvot/100g100g160kcal6.2g15g8.2g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322709