Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)37g47kcal4.1g0.1g3.4g0g
Sokeri 16g65kcal0g15.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g63kcal1.9g12.8g0.2g0.6g
Leivinjauhe 0.9g1.6kcal0g0.4g0g0g
Vesi3.1g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl13g42kcal0.2g0.4g4.4g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 25g20kcal0.1g4.3g0g0.4g
Sitruunamehu, laimentamaton3.1g0.7kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.2g5.1kcal0g1.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g3kcal0g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana236g494kcal12.6g71.6g16g2g
Valittu annoskoko118g247kcal6.3g35.8g8g1g
Annoskoko puolitettuna59g124kcal3.2g17.9g4g0.5g
Arvot/100g100g210kcal5.3g30.4g6.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148