Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 55g18kcal0.3g3.1g0.1g1.4g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 39g30kcal0.7g6.1g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.7g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Kasvisliemikuutio 1g3.1kcal0.1g0.1g0.2g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Basilika, kuivattu 0.1g0.4kcal0g0g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen9g3.1kcal0.3g0.5g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 2.8g4.9kcal0.2g0.1g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana236g127kcal3.6g21.2g1.6g4.4g
Valittu annoskoko118g63kcal1.8g10.6g0.8g2.2g
Annoskoko puolitettuna59g32kcal0.9g5.3g0.4g1.1g
Arvot/100g100g54kcal1.5g9g0.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242