Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 14g56kcal0g13.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g36kcal1.1g7.4g0.1g0.4g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%22g13kcal0.7g1.5g0.4g0g
Kananmuna kuoreton 24g34kcal3g0.1g2.4g0g
Korppujauho 8.1g30kcal0.8g6.1g0.1g0.4g
Manteli 7.5g47kcal1.8g0.5g4.1g0.5g
Leivinjauhe 1.1g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Kardemumma, annos 2g0.4g1.3kcal0g0.3g0g0.1g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen22g39kcal0.1g9.3g0g0.5g
Sokerivesikuorrutus 10g33kcal0g8.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana237g584kcal15.2g96g14.2g3.8g
Valittu annoskoko119g292kcal7.6g48g7.1g1.9g
Annoskoko puolitettuna59g146kcal3.8g24g3.6g1g
Arvot/100g100g246kcal6.4g40.5g6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663