Korvapuustit

5 dl maitoa
1 muna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
50 g hiivaa (tai 2 pss kuivahiivaa a 11 g)
13-15 dl erikoisvehnäjauhoja
150-200 g margariinia (tai 1,5-2 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta)

täyte:
n. 100 g margariinia (tai 3/4 dl juoksevaa)
n. 1 dl sokeria
kanelia

Voiteluun: munaa

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola.

Lisää hiiva ja osa jauhoista.

Lisää jauhoja vähitellen ja loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini.

Anna kohota liinan alla lämpimässä 40 min.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.

Jaa taikina kahteen osaan.

Kaulin taikinapalat jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (30 x 60 cm). Levitä päälle puolet margariinista ja sokerista.

Levitä päälle kanelia.

Kääri levy rullaksi.

Jätä saumakohta alle.

Leikkaa rullasta terävällä veitsellä vinoittain paloja (4-5 cm leveämmältä puolelta ja n. 2 cm kapeammalta).

Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin.

Paina molemmilla peukaloilla pullan päältä taikina aivan pohjaan asti.

Nosta pullat leivinpaperin päälle uunipellille.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 min. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla.

Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 35 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Dakota
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt (Valio) 200ml22g10kcal0.7g1g0.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu2.6g3.3kcal0.3g0g0.2g0g
Hieno sokeri8.6g35kcal0g8.6g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.6g2kcal0.1g0.4g0g0.2g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 2.2g1.6kcal0.3g0g0g0.1g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g60g211kcal7.2g42.8g1.3g1.8g
Oivariini, 80 normaalisuolainen6.5g47kcal0.1g0.1g5.2g0g
Oivariini, 80 normaalisuolainen4.3g31kcal0g0g3.4g0g
Hieno sokeri4.3g18kcal0g4.3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4.3g16kcal0.2g3.4g0.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu3g3.8kcal0.3g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana237g755kcal18.4g121.2g21.8g4.2g
Valittu annoskoko118g378kcal9.2g60.6g10.9g2.1g
Annoskoko puolitettuna59g189kcal4.6g30.3g5.5g1.1g
Arvot/100g100g319kcal7.8g51.2g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275817