PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 14g5.8kcal1.3g0.1g0g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g21g8.6kcal1g1.2g0g0.2g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g26g18kcal3.1g1g0.1g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g21g8.2kcal0.1g1.4g0.1g0.5g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss16g5.4kcal0.2g0.6g0.1g0.6g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen21g6.9kcal0.7g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana237g106kcal12.8g10.6g0.6g2.6g
Valittu annoskoko119g53kcal6.4g5.3g0.3g1.3g
Annoskoko puolitettuna59g27kcal3.2g2.7g0.2g0.7g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.5g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209