Porokastike

Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tittas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha 63g80kcal13.5g0g2.8g0g
Sipuli (kuorittu)16g4.2kcal0.2g0.7g0g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 6.3g21kcal0.6g4.4g0.1g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 31g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g3.1g2.8kcal0.1g0.1g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana238g216kcal28.8g10.4g6.2g1g
Valittu annoskoko119g108kcal14.4g5.2g3.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna59g54kcal7.2g2.6g1.6g0.3g
Arvot/100g100g91kcal12.1g4.4g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=372202