Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g120g864kcal0g0g96g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 92g116kcal10.1g0.2g8.3g0g
Sokeri 68g276kcal0g67.9g0g0g
Ruislese (10g)32g66kcal4.8g8.3g1.4g12.5g
Vehnäjauho, sunnuntai208g728kcal25g147.7g4.4g6.2g
Leivinjauhe 8g14kcal0.4g3g0g0g
Puolukka 240g93kcal1.1g16.3g1.2g6.2g
Maitorahka, Valio, 0,3200g130kcal22g8.4g0.6g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)160g104kcal5.1g7.7g5.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 48g60kcal5.3g0.1g4.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8g32kcal0g7.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2368g4965kcal147.6g535g243.6g49.8g
Valittu annoskoko1184g2483kcal73.8g267.5g121.8g24.9g
Annoskoko puolitettuna592g1241kcal36.9g133.8g60.9g12.5g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557