Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 518g1776kcal52.8g362.4g6.2g18.1g
Sokeri 226g916kcal0g225.4g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 133g929kcal0.9g0g104.6g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g20g62kcal2.2g11.9g1.4g5.6g
Sokeri 16g65kcal0g15.9g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g6.6g21kcal0.7g4g0.5g1.9g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen266g88kcal8.8g13g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2368g7711kcal130.8g1265.2g225.4g51.2g
Valittu annoskoko1184g3855kcal65.4g632.6g112.7g25.6g
Annoskoko puolitettuna592g1928kcal32.7g316.3g56.4g12.8g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296780