Merellinen patakeitto

Sulata voi isossa kattilassa ja pehmitä siinä pienitty fenkoli.

Lisää tuoretta tai kuivattua valkosipulia (itse käytin kuivattua valkosipulirouhetta) ja jatka paistamista hetki.

Lisää vesi, kala- tai kasvisliemikuutio ja valkoviini ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää kerma, tomaattipyree ja pieniksi paloiksi pilkotut kasvikset (pari porkkanaa, pieni lanttu, vähän kukkakaalia tai pakastekeittopussi).

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sulatetut ja pienemmäksi revityt seitifileet ja sulatettu merellinen sekoitus.

Anna kiehua reilut 10 minuuttia.

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja suurusta halutessasi.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 296 grammaa

Sunnikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gourmese del mar (La caldera), annos 270g1447g1013kcal188.1g14.5g23.2g0g
Alaskanseitifilee (Lidl), annos 1000g1930g1274kcal328g0g13.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 965g3185kcal19.3g28.9g337.7g0g
Vesi3377g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g386g120kcal4.8g28.1g0.8g12g
Porkkana, keskikokoinen 65g675g189kcal4.1g40.2g1.4g16.9g
Kukkakaali 193g46kcal3.5g4.2g0.6g4.4g
Lanttu 289g84kcal2.9g13.3g0.9g5.2g
Voi, 1 tl, 5 g58g423kcal0.6g0.6g46.3g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g72g275kcal0.7g66.6g0.4g0g
Valkoviini kuiva 482g331kcal1.5g2.9g0g0g
Kalaliemikuutio 53g162kcal5.3g18g7.4g0.6g
Tomaattipyree, Pirkka72g59kcal2.5g13.7g0.7g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g14318kcal1122.6g462g865.8g79.6g
Valittu annoskoko10000g7159kcal561.3g231g432.9g39.8g
Annoskoko puolitettuna5000g3580kcal280.7g115.5g216.5g19.9g
Arvot/100g100g72kcal5.6g2.3g4.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=249609