Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 4372g15002kcal445.5g3060.5g52.5g153g
Sokeri 1906g7736kcal0g1903.9g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 1121g7842kcal7.3g0g883.4g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g168g523kcal18.5g100.9g11.8g47.1g
Sokeri 135g546kcal0g134.4g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g56g174kcal6.2g33.6g3.9g15.7g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2242g740kcal74g109.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g65126kcal1103g10686.4g1903.2g431.6g
Valittu annoskoko10000g32563kcal551.5g5343.2g951.6g215.8g
Annoskoko puolitettuna5000g16281kcal275.8g2671.6g475.8g107.9g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296780