Vadelmamoussesuklaaleivos

Sulata suklaa ja voi mikrossa.

Vatkaa munat, ja sekoita niiden joukkoon jauhot, leivinjauhe ja fariinisokeri.

Voitele laakea vuoka, ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n.25min.

Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike ja sekoita ne yhteen.

Soseuta vadelmat, ja kaada vaniljakerman joukkoon.

Lisää makusi mukaan tomusokeria.

Kuumenna pieni tilkka vettä, ja sulata siinä n. 5min kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet.

Lisää liivateseos ohuena nauhana kerman joukkoon ja sekoita.

Raasta n. puolet valkosuklaalevystä joukkoon ja sekoita täyte.

Kun kakku tulee uunista anna sen levätä hetki ja kumoa.

Kun kakku on jäähtynyt paina siitä juomalasilla pyöreitä rinkuloita.

Kokoa rinkuloista ja täytteestä valmiita leivoksia siten, että laitat tarjoiluastialle aina rinkulan, sen päälle täytettä, täytteen päälle taas rinkulan, ja sen päälle taas täytettä.

Taikinasta tulee n. 4 leivosta.

Voit halutessasi raastaa vielä leivosten päälle valkosuklaata.

Täytettä raikastamaan voi listä myös sitruunamehua

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 423 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomusokeri 1dl=60g355g1419kcal0g354.8g0g0g
Liivatelehti, gelatiini18g62kcal15.2g0g0g0g
Vadelma eldorado pakaste 50g1183g296kcal16.6g54.4g3.5g43.8g
Vaahtoutuva vaniljakastike1478g2365kcal71g236.5g133g3g
Vispikerma, Pirkka 2 dl1478g5026kcal29.6g39.9g532.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1608g2026kcal176.9g4.8g144.7g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta481g1731kcal62.5g336.5g10.1g16.8g
Fariinisokeri1183g4801kcal0g1181.3g0g0g
Voi 739g5361kcal8.8g3g600.9g0g
Suklaa tumma 1478g7635kcal57.6g787.3g458.2g78.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g61443kcal876.4g5997g3765g283.8g
Valittu annoskoko10000g30721kcal438.2g2998.5g1882.5g141.9g
Annoskoko puolitettuna5000g15361kcal219.1g1499.3g941.3g71g
Arvot/100g100g307kcal4.4g30g18.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100551