Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 208g713kcal21.2g145.6g2.5g7.3g
Sokeri 238g966kcal0g237.7g0g0g
Leivinjauhe 4g7kcal0.2g1.5g0g0g
Ruokasooda 4g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka6.4g26kcal0g6.3g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g100g730kcal1g1g80g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g80g25kcal2.7g3.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 88g126kcal11g0.3g9g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g200g140kcal24g8g1g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g250g110kcal0.7g25g1.2g4g
Sitruunamehu, laimentamaton10g2.1kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2376g5688kcal121.6g858.2g187.4g22.6g
Valittu annoskoko1188g2844kcal60.8g429.1g93.7g11.3g
Annoskoko puolitettuna594g1422kcal30.4g214.6g46.9g5.7g
Arvot/100g100g239kcal5.1g36.1g7.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430615