Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 28g114kcal0g28g0g0g
Leivinjauhe 0.5g1kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.3g5.3kcal0g1.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 9g13kcal1.1g0g0.9g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g11g3.8kcal0.4g0.5g0g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g27g18kcal3g1.2g0.1g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore2.7g0.7kcal0g0.2g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g25g88kcal3g17.9g0.5g0.8g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g14g99kcal0.1g0.1g11g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana238g684kcal15.2g98.8g25g1.6g
Valittu annoskoko119g342kcal7.6g49.4g12.5g0.8g
Annoskoko puolitettuna60g171kcal3.8g24.7g6.3g0.4g
Arvot/100g100g288kcal6.4g41.5g10.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=107329