Kukkakaalimuhennos koskenlaskijalla

Keitä kukkakaalit kypsäksi.

Sulata eri kattilassa voi, lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen.

Lisää maito hiljalleen, koko ajan sekoittaen seokseen, jossa voi on imeytynyt vehnäjauhoihin.

Keitä hiljalleen n.10 minuuttia.

Lisää koskenlaskija paloina kastikkeeseen ja sekoita.

Ota kattila liedeltä, lisää suola ja keitetyt kukkakaalit valkokastikkeeseen ja halutessasi kruunaa hyppysellisellä rakuunaa.

Maistuu myös kylmänä ruisleivän päällä!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Julette
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 66g16kcal1.2g1.4g0.2g1.5g
Vehnäjauho puolikarkea 2.6g9kcal0.3g1.8g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen44g15kcal1.4g2.1g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g4.4g12kcal0.8g0g1g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g2.2g16kcal0g0g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana238g135kcal7.4g10.6g6g3.2g
Valittu annoskoko119g68kcal3.7g5.3g3g1.6g
Annoskoko puolitettuna60g34kcal1.9g2.7g1.5g0.8g
Arvot/100g100g57kcal3.1g4.5g2.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=338204