Puolukka leivos

Vatkaa munat+sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti vaahtoon.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 6-7min 225 asteessa.

Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille.

Irrota pohjapaperi.

Anna jäähtyä.

Liota liivatelehtiä 5min kylmässä vedessä.

Soseuta puolukat.

Mausta sokerilla.

Kuumenna 1/2 dl soseesta.

Liuota siihen liivatelehdet.

Vatkaa kevytvispi kovaksi vaahdoksi.

Sekoita vaahtoon puolukkasose, rahka ja liivateseos.

Mausta vaniljasokerilla.

Jaa kääretorttu levy puoliksi.

Levitä toiselle puolikkaalle puolet täytteestä ja nosta toinen puolikas päälle.

Levitä loppu täyte päälle.

Anna hyytyä 3tuntia jääkaapissa.

Koristele nonpparelleilla.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Puppe89
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g21g18kcal1.6g0.2g1.3g0g
Sokeri15g60kcal0g14.8g0g0g
Ruisjauho, 1 dl8.7g28kcal1g5.6g0.2g1.2g
Perunajauho 1dl=70g3.1g10kcal0g2.5g0g0g
Leivinjauhe 0.9g1.5kcal0g0.3g0g0g
Liivate 2.6g9kcal2.2g0g0g0g
Puolukka 16g6.1kcal0.1g1.1g0.1g0.4g
Sokeri8.7g35kcal0g8.7g0g0g
Kerma (kevytvispi 25%, valio)22g55kcal0.5g0.8g5.4g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki22g12kcal1.9g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana238g471kcal14.6g70.2g14g3.2g
Valittu annoskoko119g235kcal7.3g35.1g7g1.6g
Annoskoko puolitettuna60g118kcal3.7g17.6g3.5g0.8g
Arvot/100g100g198kcal6.1g29.5g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=86623