Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 8g24kcal1.4g3.9g0.1g0.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g3.8g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)3.1g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g25g15kcal0.4g3.3g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 38g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g16g23kcal0.2g0.9g2g0.1g
Oliiviöljy 6.3g55kcal0g0g6.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 9g31kcal0.9g6.4g0.1g0.3g
Ohrajauho 6.9g23kcal0.6g4.4g0.1g0.5g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 3.8g10kcal0.3g1.7g0.2g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana238g367kcal7.6g42g17.6g4.6g
Valittu annoskoko119g184kcal3.8g21g8.8g2.3g
Annoskoko puolitettuna60g92kcal1.9g10.5g4.4g1.2g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89694