Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)39g54kcal4.3g0.2g4g0g
Sokeri 7.4g30kcal0g7.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.9g27kcal0.8g5.5g0.1g0.3g
Perunajauho 1dl=70g8.8g30kcal0g7.2g0g0g
Leivinjauhe 0.7g1.2kcal0g0.3g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore1.8g0.4kcal0g0.2g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g53g85kcal3.8g8.4g3.7g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g0.9g2.5kcal0g0.5g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana238g458kcal17.8g59.4g15.6g1.4g
Valittu annoskoko119g229kcal8.9g29.7g7.8g0.7g
Annoskoko puolitettuna60g115kcal4.5g14.9g3.9g0.4g
Arvot/100g100g193kcal7.5g25g6.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179