Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 47g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1g3.7kcal0.5g0.4g0.1g0g
Kaurahiutale 7.5g28kcal1.1g4.3g0.5g0.8g
Vehnäjauho puolikarkea 24g84kcal2.5g17.1g0.3g0.9g
Ruisjauho kokojyväjauho 31g94kcal2.7g17.2g0.6g4.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl8.4g76kcal0g0g8.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana238g571kcal13.6g78g19.8g12g
Valittu annoskoko119g286kcal6.8g39g9.9g6g
Annoskoko puolitettuna60g143kcal3.4g19.5g5g3g
Arvot/100g100g240kcal5.7g32.7g8.3g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=266417