Kevyt suklaakakku

Valmista kevyet kaurakeksit ohjeen mukaan.

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5min.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta 1/2dl kaakaojauhetta, 3/4dl perunajauhoja ja 6,5dl rasvatonta maitoa hyvin sekoittaen.

Lisää 3/4dl makeutusjauhetta ja 2tl Vanilliinisokeria.

Vaahdota 2dl vaniljakastiketta.

Vaahdota kaksivalkuaista ja yhdistä kiisseli, vaniljavaahto ja valkuaisvaahto.

Kiehauta 1/2dl vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja liuota kiehuvaan veteen.

Sekoita suklaavaahtoon.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale 3.7g14kcal0.5g2.1g0.3g0.4g
Vehnälese 3.7g8.5kcal0.5g0.6g0.2g1.4g
Leivinjauhe 0.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Hermesetas-jauhe1.1g3.2kcal0g0.6g0g0.4g
Kananmuna kuoreton 5.2g7.3kcal0.6g0g0.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen9g3.1kcal0.3g0.5g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g0.9g2.7kcal0g0.5g0g0.4g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.7g3kcal0g0.7g0g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton1.9g6kcal0.4g0.2g0.4g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 4.7g16kcal0g3.8g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen61g20kcal2g3g0g0g
Vaniljakastike vaahtoutuva (Pirkka), annos 200g19g30kcal0.8g3g1.6g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 6.6g2.8kcal0.6g0g0g0g
Liivatelehti, gelatiini1.2g4.3kcal1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana238g243kcal13.4g30.4g6g5.4g
Valittu annoskoko119g122kcal6.7g15.2g3g2.7g
Annoskoko puolitettuna60g61kcal3.4g7.6g1.5g1.4g
Arvot/100g100g102kcal5.6g12.8g2.5g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=404258