Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 11g82kcal0.1g0g9.1g0g
Vehnäjauho, sunnuntai23g82kcal2.8g16.6g0.5g0.7g
Sokeri 12g47kcal0g11.4g0g0g
Leivinjauhe 0.4g0.8kcal0g0.2g0g0g
Ruokasooda 0.4g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.8kcal0g0.4g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 9g2.7kcal0.3g0.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 2.5g3.5kcal0.3g0g0.3g0g
Raparperi 27g9kcal0.2g1.5g0g0.4g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 9g12kcal0.2g0.3g1.1g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g11g6.7kcal1.1g0.5g0g0g
Sokeri 7.6g31kcal0g7.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 4.9g7kcal0.6g0g0.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g2.7kcal0g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana238g574kcal11.2g79g23g2.2g
Valittu annoskoko119g287kcal5.6g39.5g11.5g1.1g
Annoskoko puolitettuna60g144kcal2.8g19.8g5.8g0.6g
Arvot/100g100g241kcal4.7g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574