Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha29g48kcal5.5g0g2.9g0g
Sipuli 8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Porkkana 10g3.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Lehtiselleri 5.5g0.7kcal0.1g0.1g0g0.1g
Tomaattimurska 58g17kcal0.3g3.1g0.1g1.1g
Punaviini 8.7g6.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana239g156kcal12.2g8.2g6g3g
Valittu annoskoko119g78kcal6.1g4.1g3g1.5g
Annoskoko puolitettuna60g39kcal3.1g2.1g1.5g0.8g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.4g2.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100216